top of page
Search
  • terrevetlsugus

HACK Toni Auto[Chestionare Auto]-romania-: Everything You Need to Know about Permisul de Conducere a



Este un curent de gândire în lume care urmăreşte auto-protecţia mai bună a beneficiarilor de servicii financiare, incluziune economică/socială şi, prin acces mai larg la servicii financiare (inclusiv prin utilizarea aplicaţiilor online ca vehicul informaţional şi transmitere de preferinţe/decizii), ameliorarea de şanse în viaţă individuală şi organizaţională. Dar acest demers se cuvine să fie judecat într-un context mai larg. Fiindcă nu trebuie să fie subestimate resorturile înnăscute ce fac din fiinţa umană un homo oeconomicus -- chiar dacă emoţii, sentimente diverse (empatie, simpatie, compasiune, loialitate etc.), aproximări inevitabile în raţionamente (nu numai din cauza informaţiei insuficiente) conduc la decizii ce par în divorţ cu logica economică, suboptime.


Unele din procesele menţionate mai sus au creat, sau accentuat, riscuri sistemice. Kristalina Georgieva, directorul general al FMI, spunea recent că un minus important al reformei reglementării şi supravegherii industriei financiare după 2009 priveşte pieţele non-bancare (Financial Times, 2 decembrie a.c). Şi oficiali ai BCE şi ESRB (Consiliul European pentru Riscuri Sistemice) subliniază acest aspect de mai mult timp. Cu câţiva ani în urmă, l-am întrebat pe Peter Praet, atunci economist şef la BCE, cine ar acţiona pe pieţele de capital dacă s-ar impune o intervenţie de ultimă instanţă, exercitarea funcţiei de LoLR (lender of last resort). Şi s-a văzut în martie acest an, când Fed a intervenit pe pieţele de capital cumpărând active de tot felul (chiar şi categoria junk) cu scopul de a se evita o prăbuşire generală. Cazul Wirecard grăieşte sunător în privinţa malpraxisului pe pieţele de capital. Ancheta parlamentară iniţiată la Berlin, cât şi raportul ESMA (autoritatea europeană pentru pieţele financiare non-bancare) spun multe.




HACK Toni Auto[Chestionare Auto]-romania-



La pubblicità personalizzata è un modo per supportare il lavoro della nostra redazione, che si impegna a fornirti ogni giorno informazioni di qualità. Accettando i cookie, ci aiuterai a fornire una informazione aggiornata ed autorevole. 2ff7e9595c


0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page